Хасково

Предупреждават и 11-годишни от опасността от ранните бракове

250 деца на възраст 11 – 14 г. от 7 училища в общините Хасково, Свиленград и Любимец са участвали в групова работа за придобиване на умения за предпазване от въвличане в ранни бракове.

Това стана ясно на пресконференция на хасковското сдружение „Шанс и закрила“, което е водеща организация по приключващата двугодишна инициатива „Мрежа за превенция на ранните бракове“.

Пресконференция

Проведени са още Училища за родители със 100 родители, които са били запознати с рисковете и последствията от ранните бракове върху развитието на децата. 100 представители на ромската общност са участвали в дейности за придобиване на умения за позитивно родителство и подкрепа на детето – Фамилни групови конференции и социално консултиране.

Целта е да се насърчи сътрудничеството между институциите за закрилата на детето, здравни и образователни институции, правосъдието и полицията, за координиране на техните действия, свързани с предотвратяване на ранните бракове сред ромските общности. Да се повиши информираността на представителите на ромските общности с цел промяна на техните нагласи и поведение по отношение на ранните бракове.

В Хасковска област е разработен обучителен пакет за работа с професионалисти, деца и родители. 30 специалисти – социални работници, учители, полицаи, съдии – са участвали в обучение с цел повишаване на тяхната чувствителност към проблема и запознаване с работещи механизми за взаимодействие за предотвратяване на ранни бракове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Fanki
Fanki
12.12.2017 21:23 21:23

Празни приказки здружения институции и т н Всички тия си прехвърлят топката получават си париците илаят срещу вятъра без никаква полза Всички тия оратори да отидат в Република и да стоят при циганетата и да ги учат ДЕНОНОЩНО а не да лаят по топлите и уютни кабинети Така и баба знае

Thomastut
Thomastut
12.12.2017 22:22 22:22

Мы ценим Ваше время и разделяем с Вами общие цели. Продвижение Вашего сайта для нас главный приоритет.
Сбор тематических баз с ТИЦ ДЛЯ продвижения
Привлечение посетителей на сайт Писать в Skype: Seo promotion
Заказажите продвижение Вашего сайта.

БСП ХАСКОВО
БСП ХАСКОВО
12.12.2017 22:26 22:26

С ТИЯ ПРОГРАМИ СЕ КРАДАТ ПАРИ И ТО МНОГО ПАРИ И СЕ ЖИВЕЕ ОХОЛНО НАЛИ ДРУГАРКО МАЛИНА СЛАВОВА .

Белована
Белована
14.12.2017 7:12 7:12

Малина Славова няма един ден работен. Все лапа яко от тия програми .От такива псевдо комунисти стигна народа дъното..загрижена за глупости.
МАЙКА И ИМА И Е СОБСТВЕНИК НА 4 ЛАФКИ.

Back to top button