Регион

При съвместна акция иззеха нелегално олио и дизел

Съвместни проверки на димитровградската полиция, служители на „Агенция Митници“ – Пловдив, БАБХ – Хасково и на РИОСВ – Хасково доведоха до изземване на преработено олио и дизел без документи, съобщават от полицията.

Вчера в близост до кариера „Юрт дере“ край Димитровград полицаите са инспектирали автомобил Мерцедес, управляван от 35-годишен габровец. В колата са се превозвали 3 пластмасови цистерни с вместимост 1 куб. м. пълни с преработено олио, за които водачът не представя документ за произход. Той заявил, че е натоварил течността от бивш склад до кариерата.

Проверка на обекта установила, че се стопанисва от 44-годишен димитровградчанин. На мястото е присъствал и 34-годишен мъж от Габрово, в чийто товарен Мерцедес са открити цистерни с вместимост 1 куб. м. в процес на пълнене от друга цистерна посредством елекрическа помпа.

Собственикът на обекта признал, че олиото е събирано от заведения и той го утаява и ползва утайките за храна на животни, които отглежда в село Добрич. Оставащото му олио го прецежда и филтрира и го продава на фирма за изкупуване на животински и растителни мазнини, както било в случая.

Проверяващите са издали предписания и са съставили констативни протоколи. БАБХ са изготвили акт за възбрана за пускане на пазара и оставяне на отговорно пазене на суровината.

Извършена е последваща проверка и на обекта в село Добрич, където се установява и наличие на 180 литра дизелово гориво без документи за произход, иззето от митническите служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button