Любопитно

Шест награди от Коледен конкурс за деца от Хасково

С шест награди се завърнаха възпитаници от школата по етнография при хасковския Младежки център от Национален конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“. Той е организиран от МОН и НДД, София.

Конкурсът се провежда за 18-та поредна година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Награди

В раздел „Слово – автентични разкази за живи и днес народни обичаи от Коледа до Васильовден, предания, легенди“ първо място в своята възрастова група зае Ивана Иванова от 11 клас на ФСГ „Атанас Буров“ за изследователската си работа за традициите в с. Сусам. Специалната награда на Националното етнопедагогическо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов“ получи Мирослав Иванов от 8 клас на ПГТ „Александър Паскалев“ за изследването си за честването на Коледа в миналото в с. Жълти бряг.

Ученичката от 10 клас от ПМГ „Академик Боян Петканчин“ Берна Халил зае трето място в раздел „Керамика“. Тя става носител на национална стипендия за изявени деца, която ще получава 12 месеца по 135 лв. на месец.

Трето място завоюваха още две момичета от школата – Благовеста Петрова – 9 клас от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Десислава Димитрова – 8 клас от ФСГ „Атанас Буров“ в раздел „Апотропейни предмети“, подраздел „Кукли“.

На дванайсетокласника Стефан Евтимов от ПМГ „Академик Боян Петканчин“ бе присъдена поощрителна награда в раздел „Литературно творчество“ за стихотворението му „Другата Коледа“.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button