Външни публикации

Моята история в Язаки: Това е най-хубавата работа, която съм имал

Той работи откакто е завършил училище. Пробвал е професия след професия преди да намери мястото си в „Язаки“.

Работил е в строителството, в ТЕЦ, като барман. Обиколил е доста държави в търсене на благоденствие. Но винаги си е мечтал да може да живее добре тук.

„Вече нямам приятел, който да не иска да се върне в България, колкото и пари да изкарва в чужбина“, казва 31-годишният Станислав. Той е един от първите служители в новия завод за производство на автомобилни кабелни инсталации между Хасково и Димитровград. И работи за едни от най-известните марки коли.

Разбира за „Язаки“, докато миналото лято се разхожда в родния си Димитровград и попада на зала, в която се провеждат интервюта с бъдещи служители. „Викам си, чакай да видя какво става. Влязох, и ми дадоха да попълня една форма. Обадиха ми се почти веднага и започнах с идеята, че ако не ми хареса, пак ще замина да работя навън. Вече година и половина съм тук.“

Стартира като оператор на поточната линия и след като ръководството вижда, че има желание да работи, го обучава за позицията транспортьор. Това е човекът, който се грижи поточната линия да е заредена с кабели и с всички други компоненти, за да може производственият процес да върви гладко. „Доста добре се справях, бих казал перфектно, и ме одобриха“, казва Станислав, който иначе е много скромен.

Сега вече е лидер на транспортьорите. Наблюдава как си вършат работата и ги обучава да я вършат така, че да идват и да си тръгват с усмивка.

„Правя всичко с настроение. Досега не съм имал толкова яка работа. Динамично е, по цял ден комуникирам с хора от почти всички отдели и не усещам как минава времето. Фактът, че след края на работния ден с колегите си организираме срещи, означава, че наистина си харесвам работата.“

Отговорност, отдаденост, да си винаги във форма. Това се изисква от теб, ако искаш да станеш част от семейството на „Язаки“, добавя Станислав.

Какво би казал на хората, които още се колебаят дали да започнат в „Язаки“?

„Мисля, че някои от тях се притесняват от нивото на заплащането. Ръководството вече направи 20% увеличение на възнагражденията през лятото, а бонус системата ти позволява да изкарваш и допълнително пари над основната заплата. Аз вече получавам почти двойно повече отколкото в началото. Когато дойдеш и се докажеш, трудолюбието ти ще ти се отблагодари.“

Можеш да се присъединиш към семейството на Yazaki тук http://yazaki-bulgaria.com/index.php?p=job

Back to top button