Хасково

Търсят 75 войници за гарнизоните в Хасково, Стара Загора и Ямбол

Командването на Сухопътните войски обяви конкурс за попълване на 246 вакантни войнишки длъжности във военните формирования, съобщават от Министерството на отбраната.

За гарнизоните в Хасково, Стара Загора и Ямбол са свободни 75 длъжности. Кандидатите за приемане на военна служба трябва да са завършили граждански, средни или висши училища. Те трябва да подадат документи до 2 февруари 2018 г. чрез структурите на Централното военно окръжие и заявление до командирите на военните формирования. В заявлението могат да посочат до три длъжности, за които кандидатстват.

Конкурсът ще се проведe във военните формирования по график в периода 8 – 18 май 2018 г. В него са включени изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м).

Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност до 60 минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
старшината
старшината
16.12.2017 20:13 20:13

хайде сега всички които реват постоянно че трябва да има пак казарма, се нареждайте на опашка и се записвайте. нали много знаете, не знам защо още не сте записани

стирреоппорр
стирреоппорр
16.12.2017 21:05 21:05

В тия времена на всичко му се ебе,а те щяли да ги карат да правят лицеви опори за пари от гражданските и другите селски училища.Смешно.И насърчавали раждаемостта на неграмотните,щото ако има данъкоплатци-има ги и тях.А кой пак ще плати водата и тока на циганите,знаете ли?
Да,щото и те ,които имали ,искали и другите да имат, ама не знаели що нямат.Като да накараш жена да ражда от интелигентен мъж,който тя естественно ненавижда,щото я подтиска интелктуално.
-Ама той,като е толкова интелигентен.Що ме подтиска,така?Защо няма пари?
-Ами щот умна жена,който търси да иде на Марс.
И ако хората имаха душевност,щото май не са само говорещи животни за разплод.Каква ли душевност се ражда в момента по тия места на планетата.Да се чудиш.

Back to top button