Регион

Учениците от „Желязко Терпешев“ с благотворителен базар

За поредна година, по инициатива на Ученически училищен съвет към СУ „Желязко Терпешев“ ученици и учители организираха и проведоха Благотворителен коледен базар.

Базарът се проведе във фоайето на читалище „Братолюбие-1884“, с участието на всички класове. По време на инициативата се предлагаха различни коледни сувенири и ръчно моделирани украси, изработени в групите по интереси, различни видове сладкиши, солени специалитети, домашно приготвени баници, обредни хлябове, баклави и др.

Група от единадесетокласници предлагаха традиционна българска скара, с която привлякоха вниманието на голяма част от посетителите. Каузата, около която се обединиха всички, бе да съберат средства, които да бъдат използвани за осъществяване на ученически инициативи през учебната 2017/2018 г., както и за подпомагане на деца в нужда.

В края на базара, представители на ученическия съвет и учители преброиха сумата, която бе в размер на 1090 лв.

Част от гостите, уважили благородната кауза на учениците бяха кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, народният представител Георги Станков, учители от различните училища и жители на града.

За да внесат още по-голяма коледна атмосфера, организаторите осигуриха присъствие на Дядо Коледа и Снежанка, които любезно посрещаха гостите и им благодаряха за проявената съпричастност към каузата. Нетърпеливи да се снимат с добрия старец и неговата помощница бяха най-малките посетители на базара. Техните родители и близки също се възползваха от възможността да запечатат мил спомен с коледните гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button