Регион

Контрабанден тютюн за наргиле за 24 000 лв. хванаха на границата

Контрабанден тютюн за наргиле в автобус откриха митническите и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига пътнически автобус с българска регистрация. В автобуса, управляван от шофьор, български гражданин, пътували още 48 пътници. Пред митничарите всички заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката, под пода на автобуса, са открити черни найлонови чанти с общо 95 кг. тютюн за наргиле в опаковки от 1 кг. с аромат на мента, ябълка, ягода, с марка „Al Fakher“ без акциз. Акцизната стока с пазарна стойност 24 035 лв. е задържана. Стойността на дължимия акциз е 14 440 лв.

На шофьора на автобуса е съставен акт по Закона за митниците за превозване на акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизна стока, е задържано за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button