Регион

1313 лв. събраха от Коледен базар за четири деца от община Стамболово

Коледни украси и лакомства изработиха учениците от СУ „Св. Климент Охридски” в Стамболово за провелия се във фоайето на общината традиционен Коледен благотворителен базар. От продажбата на изделията бяха събрани 1313 лв.

Тази година средствата ще бъдат дарени на четири деца от община Стамболово, които са в лошо социално положение и тежки заболявания. Предложението за помощта идва от кметството.

Базар

Всяка година децата на Стамболово участват в различни благотворителни каузи, като много често даряват средствата за национални кампании, уточниха от ръководството на училището.

Детската фантазия, претворена в коледни мотиви на играчки от еко материали, топли шалове, джуджета, пасти, коледни меденки и още много чудновати и не толкова чудновати изделия бяха изпълнили масите на базара. Неоценима бе и помощта на родителите, които също се включиха в благотворителната кауза.

И тази година клубовете в училището – „Ръкоделница“, „Приложна дейност“, „Сладкарство“ и „Традиция“ изложиха изделията си, посветени на Коледния дух и доброто във всеки от нас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button