Любопитно

Хасковлийчета поздравиха Европейската комисия с коледни картички

Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел пренесе традицията от Европейския парламент и заедно с възпитаниците на компютърна школа „Вале“ в Хасково с ръководител Людмила Стайкова зарадваха за празниците членовете на Европейската комисия.

За четвърта поредна година, компютърните таланти от школата на възраст от 7 до 18 години създадоха коледни картички чрез традиционните стилове и техники, които съчетаха с възможностите на цифровите технологии.

„С децата от компютърна школа „Вале“ в Хасково и тяхната ръководителка Людмила Стайкова ме свързва дългогодишно приятелство и партньорство. За мен те са дигитални посланици на България, които не просто творят, а вплитат мечтите си в своите творби. Тази година коледно-новогодишните картички, с които заедно отправихме пожелание за прекрасни празнични дни на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на всички членове на Комисията, на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, на още много други мои колеги в институциите, са още по-забележителни. Децата създадоха и свои инструменти и четки, с които нарисуваха картичките. Всяко дете вложи своята представа за Коледа, нарисува Коледния дух и настроение и изпрати своето празнично послание. Тези талантливи български творци ни показват, че възможностите, които ни предоставят цифровите технологии, са неограничени. Гордея се с тях“, заяви българският комисар Мария Габриел.

Картички

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даниела Русева
Даниела Русева
20.12.2017 17:07 17:07

Страхотни сте!Продължавайте все така да творите,да ни прославяте и да постигате успехи!Гордеем се с вас!

Back to top button