Хасково

Внесоха предложението за детска градина в Хасково да се плаща по 1 лв. на ден

Докладната от група от 14 общински съветници за облекчение при заплащането за детска градина в община Хасково вече е входирана в общинския съвет.

След широка дискусия с директори на градини и родители, съветниците предлагат и официалното Изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково. В него се казва, че за общински детски градини се въвежда облекчението родителят или настойникът да заплаща сума в размер на 1 лев на присъствен ден на детето при наличие на постоянен или настоящ адрес на един от родителите в община Хасково. За ползването на облекчението родителите или настойниците подават декларация до директора на съответната общинска детска градина.

В докладната е записано, че така община Хасково ще гарантира по-добър достъп до предучилищното образование за всички деца, посещаващи детски заведения на територията на общината. Ще се насърчи раждаемостта, ще се стимулират младите хора да останат да живеят и работят в община Хасково. Общината ще се превърне в социална община.

От общинския съвет допълниха пред Haskovo.info, че докладната ще бъде разгледана на януарската сесия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.12.2017 16:23 16:23

Каква насърчаемост на раждането,та то не останаха млади хора в града.Само мангали.Защо не направят справка от новородените за 2017г. колко са българчета и останалите.Сетила Мара да се побара.Изгонихте младите.Всички след 1989г. са за Белене,разсипаха и окрадаха държавата,оглозгаха я до кокъл,сега лапат европарите,но те като свършат ?

Кенанеца бадемски
Кенанеца бадемски
22.12.2017 10:01 10:01
Отговор до  Анонимен

Честито на бай Мангал с пет-шастнайсет чавета. По-тъпо и популистко предложение не съм срещал. Всъщност може да съперници онова за парите за спорта в последния месец на годината. Знаехте, че няма как да стане /чисто административно да се изпишат парите/ обаче го разшумяхте само за да храчите по вашия си кмет. Оляхте се ГЕРБ, след като с вашия си кмет не се разбирате-какво остава с другите! ЛЪЖЦИ и МАНИПУЛАТОРИ сте!

възмутен
възмутен
21.12.2017 17:02 17:02

АНОНИМИЧ що мислиштолкова негативно бе Ми ние имаме БОЙКО който мисли за всички и всичко Вервай ми Държавата е във възход Влизаме в ШЕНГЕН а там е само лежане по гръб ядене на корем и ЧАЛГА ВЕРВАЙ МИ

Анонимен
Анонимен
21.12.2017 17:54 17:54

Поредните гербаджийски простотии.

Анонимен
Анонимен
21.12.2017 18:21 18:21

Тъпоумното гербаджийско натягане на електората е толкова прозрачно и грозно, че си викам няма ли вече да ги изритаме завинаги от властта. Купуват дебилите, които благодарение на герб нарастнаха над 80% със сигурност.

БСП
БСП
21.12.2017 19:47 19:47

Популисти! Искате да го нахендрите кмета. А парите като свършат тая година после от къде? Ще увеличавате ли? Нека да е по дохода на родителите. Ако са социално слаби нека е 1лев ако са средна хубост повече за богатите още повече. Къв е тоя комунизъм?

Анонимен
Анонимен
21.12.2017 20:23 20:23

ЗА ЧИНОВНИЦИ ИМА . ЗА ДЕЦА НЯМА. МАМИЦАТА ВИ ДА ИБА ГНУСНА ДОЛНА ДА ИБА. УНИЩОЖИХТЕ ВСИЧКО ИЗГРАДЕНО В БЪЛГАРИЯ. КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕТЕ С ГРАБАНОТО ДА ВИ ЕБА МАЙКИТЕ ВИ МИРИЗЛИВИ ДА ИБА. ИДВА ОТНОВО НАРОДЕН СЪД. ТОЗИ ПЪТ БЕЛЕНЕ ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ДЕТСКА ГРАДИНА. АЗ ЛИЧНО ЩЕ РЕЖА КРАТУНИТЕ НА ПРОЖДАЖНИ БЪЛГАРСКИ КОПЕЛЕТА

Желю Желев
Желю Желев
21.12.2017 21:12 21:12

Никакви пари!!!!Да плащат за дете по 10 лв.на ден и на Тати,и на Мама че са ги родили и гледат в тоя скапан град ,и тая БОЙКОТИКВЕНА ДЪРЖАВА!!!!
ЯСНО ГЕРБАДЖИИ !!!М.АМ ВИ и Т.АТКО ВИ ДА Е.БА!!!!
И ПРЪ.ДНЯТА ВИ БЕЛИВАНЧОВ!!!!

Back to top button