Хасково

Укрепват брега на река Марица при Ябълково по проект за 2 млн. лв.

Областна администрация е спечелила проект по трансграничното сътрудничество с Гърция за 1 030 000 евро, съобщи на заключителната за годината пресконференция на областния управител Станислав Дечев с участието и на неговия заместник Стефка Здравкова.

Проектът ще стартира от 2018 г. и предвижда укрепването на десния бряг на река Марица при димитровградското село Ябълково. Целта е да се предотврати заливането на кладенците за питейна вода на Хасково, които се намират там. С реализирането на проекта ще се предотврати и наводняването на земеделски земи, както и на жп линията. Проектът е с продължителност 3 г.

Областният управител отчете, че тежката зима в началото на 2017-а е научила институциите, колко важна е превенцията. Опитът е бил използван в летните месеци, когато е предотвратено възникването на тежки инциденти, свързани с пожарите.

През годината от областна администрация са прехвърлили 3 имота на община Харманли и по един на Хасково и Димитровград.

Дечев отчете динамичното строителство на пътища в региона през 2017-а. Тук влизат ремонтът на пътя Хасково – Димитровград и възстановяването на мантинелата, което е по настояване на областния управител. Догодина се очаква ремонт на пътя за Стара Загора, Чирпан – Симеоновград и кръговото между Хасково и Димитровград. Дечев разкри, че в Хасково има нов инвеститор, който ще отвори предприятие до „Химмаш“ през 2018-а, което ще произвежда щори и сенници.

98 сгради в облстта са санирани и въведени в експлоатация през годината, исканията пък за целево финансиране са 509. Дечев припомни, че правителството вече задели още средства за продължаване на санирането.

Дечев изрази и задоволството си и от това, че обществото е узряло за благотворителни каузи. Областният управител призна, че инициативата е тръгнала от децата и възрастните са се вразумили от детските идеи. Той припомни, че в областна администрация бе сформиран Младежки съвет за иновации, от който идват интересни идеи. В инциативата на областния управител “За повече деца в България” пък вече са събрани 8605 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Емил
Емил
23.12.2017 10:16 10:16

Ейй тоя Делян Добрев страшен,все пак намери как да ги вземе тея 2 милиона,не успя да излъже хората с урана-не му провървя с Беливанов,сега ще даде 2 милиона да укрепва река да не заливала кладенците.

Анонимен
Анонимен
23.12.2017 16:36 16:36

Олигофрен чети преди да пишеш. Това е българо гръцки проект бе ашлак. И е за всички. Ама дано комплексари като тебе на сухо все да стоят

Анонимен
Анонимен
14.02.2018 10:40 10:40

А бе тоя областния защо никога не кани другия заместник областен ,управлението не е само на ГЕРБ , А НА И ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ. Кво толкова се страхува .

Back to top button