Хасково

Изхарчили сме по-малко ток по Коледа

Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 23 декември – 27 декември клиентите на дружеството са консумирали общо 144 115 MWh (мегаватчаса) електроенергия.

Тези стойности са по-малки от потреблението през тези дни на 2016 г., когато са консумирани общо 154 785 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през отминалите празнични дни е регистриран вечерта на 23 декември, когато е бил 1 636 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период на 2016 г. е регистриран също на 23 декември и е бил 1 676 MW.

EVN България напомня, че особено през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори: индивидуален режим и интензивност на потребление при всяко домакинство, използва ли се в имота електроенергия за отопление, външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%, брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живеещи в жилището, състояние на жилищната сграда – налице ли са енергийноефективни мерки в сградата, вид и брой на използваните електроуреди и техният клас на енергийна ефективност и др.

Специалистите в диспечерските центрове на компанията осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. Общо 75 дежурни екипа са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button