Хасково

Училища от Хасковско в конкурс на здравното министерство

102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн“. Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.

Във възрастовата група 5 – 8 клас участва проектът „Здравето е нашата мисия“ на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ с ръководител Пенка Георгиева, както и проектът „Не сме различни“ на димитровградската Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ с ръководител Румяна Монева. В трета възрастова група 9 – 12 клас участва проектът „Мисия Здраве, код червен“ на свиленградската Професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ с ръководители Мария Николова и Аксиния Стоянова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button