Любопитно

Читатели и организации даряват книги на Регионалната библиотека в Хасково

Именитите български учени акад. Васил Сгурев и чл. кор. проф. Христо Белоев дариха свои трудове на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

И тази година най-голямото в региона книгохранилище получи много книги от автори и свои читатели. Общинският съветник Димитър Шалапатов дари двутомния сборник „Тракийските българи във възрожденския периодичен печат“, издание на Института за исторически изследвания при БАН.

От Търговище пристигна поредната поетична книга на Стойка Теодосиева – „Ахилесова пета“. Детският отдел на библиотеката се обогати с „Рицарска балада“ от Милен Милев – стихчета за малки и по-големи момичета и момчета, в която има и страници за оцветяване.

В списъка на дарителите са Вяра Хадживълчева, Хубен Стефанов, Тодорка Николова, Надка Паронова, свещеник Владимир Дойчев, Дилара Дуран, Миневер Шабан и други граждани. Издателство „Българска книжница“ изпраща в Хасково по един екземпляр от всичко, което отпечатва. Книги са дошли също от издателство „Ахат“, Фондация „Комунитас“ и други организации.

Благодарим на всички, дарили за попълване на фонда на библиотеката, казва директорът Кирилка Страшникова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button