Хасково

Нови двама пушачи отнасят по 300 лв. глоби

За двама пушачи, на които са съставени актове, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Става въпрос за физически лица, като глобата за първо нарушение е 300 лв., а за повторно – 500 лв. Наскоро други двама пушачи също бяха глобени.

През изминалия месец от РЗИ са извършили 247 проверки. Има един постъпил сигнал, който е бил неоснователен.

Проверени са 27 заведения за обществено хранене, 9 детски заведения, 57 лечебни заведения, 11 открити обществени места и 143 други нехранителни обекти. Издадени са 5 предписания на хранителни обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ламбо,на дядо светлин
ламбо,на дядо светлин
08.01.2018 9:17 9:17

Извинявайте,ама ставате смешни с тези информации-няма заведение в Хасково,в което
след 20ч.да не се пуши.РЗИ няма нужда от тази скрита реклама,която дефакто им правите-те просто нищо не правят по въпроса! И предполагам така е не само в Хасково, а в цялата държава!

nezavisim
nezavisim
08.01.2018 10:01 10:01

Za6o ni izmivate o4ite s tezi publikacii? Vsi4ki znaem, 4e v Haskovo navsqkade se pu6i bez problem, zabrana nqma. Nali sme edno golqmo selo, samo vsi4ki se pravqt na gragdani i snobari!

Янков
Янков
08.01.2018 10:31 10:31

Като знаем, кой е шефа на РЗИ , как по телефона му дават нареждания – кой да „изгори“ , какво се учудваме. Благодарение на онзи гаден плъх – Делян Добрев, станахме нарицателно за град, в който шуробажанащината е на пиадестал. И наистина, навсякъде се пуши. За мое огромно съжаление, реалностите са такива. Лично съм подавал сигнали, разговарял съм с персонала на заведението, в което се пуши- вдигат рамене, и мълчат. Говорих и със служителка в РЗИ – истината е, че проверките са проформа, а в някои заведения – направо им е забранено да ходят. Примерно , ресторант „Пещите“ – той е извън юрисдикцията на всички държавни органи – РЗИ, МВР , НАП и който още се сетите.

Галя
Галя
08.01.2018 11:19 11:19

Да в почти всички заведения се пуши, никой не се стряска от проверки.
Мисля че някой в РИОКОЗ не си е на мястото, за да се случва това, или пък се вземат рушвети.

Back to top button