Регион

Заради свлачище в Стамболийски: хората в постоянен страх, че къщите им ще се срутят

„Живеем в постоянен страх, че къщите ни ще се срутят, а ние заедно с тях“. Думите са на жители на хасковското село Стамболийски, чиито домове са заплашени да паднат заради свлачище.

Районът се намира в началото на селото, на няколкостотин метра вдясно от пътя, който идва от общинския център.

СвлачищеСвлачището е единственото наоколо. Преди десетина години е построена подпорна стена, която да спре свличането на земята, но само две-три години по-късно тя поддала и буквално се изместила. От тогава не е направено нищо.

СвлачищеНай-застрашени са две къщи и няколко стопански постройки. Хората показват и пукнатини по стените си и недоумяват защо никой не прави нищо по проблема.

Кметът на селото Славчо Райков обясни пред Haskovo.info, че преди време е запознал общинската администрация в Хасково със състоянието на свлачището, но му било отговорено, че пари няма.

След запитването каза, че ще провери на място и отново ще говори с ръководството на общината. От кметството пък заявиха, че при тях сигнал за проблема няма и ще извършат проверка.

В същото време въпреки табелата, че изхвърлянето на отпадъци е забранено, мястото е превърнато в сметище.

А за местните хора остава само надеждата, защото дори и застрахователите ги връщат и не искат да застраховат домовете им, тъй като се намират в район на свлачище. Когато са строили домовете си, все още не се знаело, че земята на това място се свлича.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
09.01.2018 16:35 16:35

Кмета да грабва лопатата и бегом да помага!!!!!!

стамболийски
стамболийски
10.01.2018 11:20 11:20
Отговор до  Митю Клявката

Точно да обърне градината на единствения на когото свлачището е в имота. Един човек е , не се лъжете бе хора. Нито е тръгнало свлачището нито нищо, той просто си се притеснява. На ония по морето къщите им палати в морето влезнаха при него има едно пропадане в двора-но е така от години. Големи специалисти снахнаха , аз ако съм на кмета ще му кажа да напуска къщата, щом го е страх че е опасна..да се спасява.

стефчо кмета
стефчо кмета
10.01.2018 9:51 9:51

претоплените манджи на кмета стефчо. стига сте изпълнявали поръчки

Митю Клявката 2
Митю Клявката 2
10.01.2018 10:01 10:01

Поръчка е спор няма! Славчо защо не е показал писмо до общината ако има такова. Някой реши да рови стари проблеми с цел да очернят управлението на общината. Аман от интриги и игри. Да беше се кандидатирал за кмет бе Умньо да видиш как няма шанс да спечелиш, вместо сега да се чудите как да дискредитирате кмета, че да скалъпвате схеми за предсрочни избори и т.н….. ако беше се кандидатирал ти за кмет Умньо пак кмет щеше да е Г.Иванов щеше да си ви треска по масата и да ви казва да го д..те .Ама си го заслужавате.

Гошо
Гошо
10.01.2018 12:21 12:21

Митю Клявката гербажийско псе.Осерахте се пак.Няма кий да ви избира втори път.

Back to top button