Регион

Контрабандни лекарства за отслабване хванаха на Капитан Андреево

8500 таблетки лекарствени продукти за отслабване откриха митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 9 януари след полунощ на входящо трасе на Капитан Андреево, пристига лек автомобил с българска регистрация. Шофьорът на автомобила и неговият спътник заявили пред митничарите, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в кутия за обувки и сред други лични вещи, в багажа на водача на автомобила, са открити 85 опаковки по 100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel“.

Задържаният лекарственен препарат, с пазарна стойност около 5000 лв., съдържа хормона, който регулира нормалния растеж и развитие на организма, влияе за регулацията на обмяна на веществата и дейността на нервната система. Според специалисти често този хормон се употребява за отслабване, защото забързва метаболизма.

Контрабандно пренасяните таблетки са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 26-годишен с инициали С. А. и му е иззета сумата от 1000 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button