Хасково

ВиК жали глоба за ползване на вода без разрешително в Хасково

От Басейнова дирекция са глобили ВиК – Хасково за водовземането от помпена станция „Извора“ в областния град без разрешително по Закона за водите.

Това стана ясно на днешното заседание на Хасковския районен съд, в което ВиК жали глобата от 3500 лв. От водното дружество обжалват с мотива за непълнота при проверката на Басейнова дирекция. От дирекцията пък оспорват жалбата като неоснователна и незаконосъобразна.

В съдебното заседание бяха разпитани трима експерти от дирекцията: Ели Василева, Васил Пашалиев и Таня Василева, които са извършили проверката на помпената станция на 28 април миналата година и установили, че от нея се черпи вода за Хасково. Последното разрешително за това пък е издадено през 2001 г. и е изтекло през 2003 г. Така на 23 юни е съставен актът, който е връчен на ВиК на 18 октомври.

Сега страните имат право на писмени бележки, които да представят в 7-дневен срок, след което съдът ще се произнесе в срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button