Регион

Баба Матена от Ивайловград навърши 108 години

Баба Матена навърши 108 г. Празникът бе отбелязан в Дом за стари хора в Ивайловград.

В програмата се включиха талантливите деца от клуб „Фолклор и традиции“ при читалище „Пробуда 1914“ – Ивайловград с ръководител Марияна Проданова, като изпълниха някои от най–красивите български фолклорни песни. Румен Новаков за пореден път с дълбоко чувство и от сърце поздрави дълголетната рожденичка със стихотворение.

Празник

Своите поздравления изказаха и кметът на община Ивайловград – Диана Овчарова, както и директорът на Дирекция „Строителство и инвестиции“ – Виолета Недялкова, които пожелаха здраве и щастие на днешната героиня.

Баба Матена е герой. Живяла е в два века, преживяла е битки и войни, познати ни само от книгите, учебниците и филмите. Нейният живот не е бил никак лесен. Видяла е доброто и злото и за щастие тя е запазила само доброто. Към днешна дата тя се чувства добре. Все още помни своите близки и приятели и говори за тях. Всички от Дома за стари хора в Ивайловград я обичат много, помагат й и изпитват възхищение от нейния дар от Бога, а именно дълголетието.

„Вие всички да сте живи и здрави!“, отвърна баба Матена, когато я попитахме какво ще си пожелае за рождения ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.01.2018 11:06 11:06

А къде са децата внуците пра внуците ѝ????????

Back to top button