Любопитно

Генералният консул на България в Истанбул поздравява ансамбъл „Китна Тракия“

От името на всички служители в Генералното консулство и лично от свое име ви поздравявам и ви поднасям най-сърдечни благодарности за чудесните изпълнения на ансамбъл „Китна Тракия“ при откриването на реставрираната българска Желязна църква в Истанбул.

Това се казва в писмо на генералния консул на България в Истанбул Ангел Ангелов до председателя на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково Кирил Сарджев.

Убеден съм, че общите ни усилия за опазване и развиване на българския дух сред общността на „цариградските“ българи в днешен Истанбул ще даде нови плодове, продължава писмото.

Генералният консул изразява увереност, че в бъдеще ще бъдат реализирани и други инициативи, с които ще се популяризира богатството на българските традиции и красотата на автентичния тракийски фолклор.

Участието на хасковския ансамбъл в тържествената церемония на брега на Златния рог бе отразено от десетки медии, сред които и агенция Ройтерс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тина
Тина
15.01.2018 14:55 14:55

Грозната Анета на всички снимки

Анонимен
Анонимен
15.01.2018 21:28 21:28
Отговор до  Тина

Е не точно на всички… Ами да бяхте се потрудила да танцувате, да пеете, да отделяте
време за репетиции и вие щяхте да сте на снимките…

Back to top button