Хасково

Прокуратурата иска 2 г. затвор за майка, убила детето си

Присъда от 2 г. затвор за убийството на новороденото си дете в димитровградското село Сталево обжалва Невена Тенева пред Хасковския окръжен съд.

От прокуратурата считат, че жалбата на жената е неоснователна и Димитровградският районен съд правилно е преценил за ефективната й присъда от 2 г. Според нейния адвокат, така ще бъдат наказани и двте й деца, а предвид заболяванията й от диабет, гуша и хипертония, тя може да не оцелее в затвора. Защитата настоява за пробация или условна присъда. Подсъдимата пък заяви, че бял ден не е видяла и че не иска в затвора, а желае да гледа децата си и да работи.

Haskovo.info припомня, че убйството бе разкрито на 27 януари 2016 г. До полицията бе подаден сигнал със съмнение, че майката на две момченца е родила за трети път и е убила бебето си. Първоначално Невена отричала изобщо да е раждала. На път към Хасково за медицински преглед тя направила самопризнания. Родила момиченце в стаята, където са спели другите й две деца, изнесла голото бебе на студа и щом кърмачето починало, телцето му било сложено в чувал от родителката му. Жената захвърлила вързопа зад къщата.

Сега Хасковският окръжен съд ще се произнесе в срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.01.2018 12:32 12:32

Не две двадесет и две да и дадът

Кккккккк
Кккккккк
16.01.2018 19:28 19:28

Доживот за такива изроди

Кккккккк
Кккккккк
16.01.2018 19:30 19:30

За шофиране с отнета книжка до 3 г. Затвор за убиство 2 г. Няма такава държава

Back to top button