Спорт

Борбата и волейболът са №1 в Димитровград за 2017-а

В Димитровград отличиха най-добрите спортисти, треньори и отбор на отминалата 2017 г.

Спортист на годината е Микяй Наим от спортен клуб по борба „Димитровград“. Микяй е втори на Световното първенство до 23 г., втори на Европейското за юноши, първи на Балканското първенство и вицешампион на България. Втори в класацията е борецът Димитър Иванов, а трета е тяхната съотборничка Виктория Бобева.

Спорт

Отбор на годината е волейболен клуб „Раковски“, който стана вицешампион на България в Националната волейболна лига – жени. Тимът бе награден от кмета Иво Димов, който припомни, че в петък от 18 часа в спортна зала „Младост“ „Раковски“ посреща ЦСКА и призова феновете да подкрепят отбора.

Спортист на годината при детско-юношеския спорт е Димитър Тодоров от спортен клуб по борба „Димитровград“. Митко е втори на Европейското по борба за кадети, шампион на България, 10-ти на Европейското, втори на Балканското първенство и с призови места от международни турнири.
В класацията следват: Рухан Расим (борба), Никола Балев („Бугари“), Иван Бадавров (борба), Борис Нондов (карате), Диана Сарафова („Младост“), Денислав Иванов („Бугари“), Габриела Златкова („Раковски“), Мария Никова („Младост“) и Даниел Чакъров („Бугари“).

Спорт

Треньор на годината е Салим Салим от спортен клуб по борба „Димитровград“, следван от Гочо Гочев от спортен клуб „Бугари“ джудо и джу-джицу и Ваня Соколова от волейболен клуб „Раковски“.

Призът за „Дългогодишен принос в областта на спорта“ заслужи Никола Тутанов. През 1997 г. благодарение на него Димитровград е от първите в България след Варна, в който започва да се тренира карате „Киокушин“. Благодарение на своя професионализъм и усърдие през годините досега под ръководството на сенсей Никола Тутанов се излезли многобройни шампиони и национални състезатели, които представят достойно България и Димитровград на Световни, Европейски и международни първенства.

Спорт

Кметът Иво Димов и зам.-председателят на общинския съвет Юлиян Семерджиев поздравиха спортните клубове. Градоначалникът заяви, че Димитровград изпраща една успешна спортно-състезателна година. Той припомни, че през 2017-а бе завършен основният ремонт на спортна зала „Младост“. Сега продължава ремонтът в ниската част, който трябва да завърши през февруари. Димов се ангажира с възстановяването на басейна и сауната там, както и с обособяването на фитнес център. Кметът заяви, че ще работи за изграждането на закрито спортно съоръжение в Димитровград, което да се ползва не само от тениса, както и на две спортни игрища с изкуствена настилка на комплекс „Миньор“. Иво Димов се ангажира общината да продължи да помага на спорта и пожела на спортистите здраве, усърдие и упоритост и благодари на треньорите и родителите.

В програмата на официалната церемония участваха балерините от общинския център за танцово изкуство „Галаксико“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Запознат
Запознат
18.01.2018 21:01 21:01

И последно,Митко Тодоров какво е направил на европейското първенство?

Back to top button