Регион

Минерални бани готви побратимяване с руснаци

Делегация от Московския район Чертаново посрещна снощи кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

Радвам се, че гостите от Москва посетиха най-напред националния курорт Минерални бани. В най-скоро време ние ще подпишем споразумение за побратимяване с Московския район Чертаново и вече сме водили разговори в тази посока, каза Искендер.

Руснаци

Делегацията бе водена от Павел Наркевич – депутат от Държавната Дума на Русия, Сергей Волков и Вадим Гавриленко – зам.-управители на Район Чертаново. В нея бяха включени още Татяна Грудкина, специалист териториално селищно устройство, Яна Галченко – зам.-генерален директор на Поклоннически център при Московската патриаршия и Стела Томушак – експерт в центъра.

Гостите бяха съпровождани от Кристина Иванова от Национално движение „Русофили“. Преди да пристигнат в национални курорт те посетиха паметника на Альоша в Пловдив. Моят баща и майка ми са участвали във Втората световна война и те са се запознали по това време, така, че за мен беше важно да отдам почит на войните, загинали в тази война, сподели Сергей Волков.
Чертаново е жилищен район в южната част на Москва с население от 170 000 души. Името е взето от село Чертаново, носещо името на първия заселник Федор Иванович Чертанов от Ярославъл, който е живял тук през 16 век.

През 1960 г. Чертаново, заедно с всички територии в границите на модерния Московски окръжен път, става част от Москва. В края на 70-те години започва строителството на жилищния квартал Образцово в Северно Чертаново. През 1980 г. Северно Чертаново се използва като олимпийско селище.

Днес гостите ще участват в тържествата по повод 140-годишнината от Освобождението на Хасково и след това ще дадат пресконференция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
19.01.2018 21:17 21:17

Ха така кметството в Мин Бани една община с около 90 процента турскоговорящи не се срамуват и слючват договори с РУСНАЦИТЕ а НИЕ ХВАЛИПРЪЦКОЦИТЕи НЕБЛАГОДАРНИЦИ в тази годишнина не споменаваме и кой ни е освободил ЕЙ где са БОТЕВ ЛЕВСКИ КАРАДЖАТА да ни видят ГЕРБ СУРАТА

Back to top button