Хасково

Инспекцията по труда вече ще иска несъстоятелност за фирми, бавещи заплати

От април Инспекцията по труда ще може да внася в съда искане за обявяването в несъстоятелност за фирми, които бавят заплати, съобщи на пресконференция директорът на Инспекцията в Хасково Петър Андреев.

Става въпрос за фирми, които бавят заплати по два месеца и повече на поне 1/3 от своите служители.

Андреев уточни, че 5 фирми в Хасковска област дължат заплати на работниците си, като вече ги изплащат. Една от тях е дължала над 3 млн. лв., но по информация на Инспекцията вече ги е изплатила. Става въпрос за фирма в строителния бранш.

През 2017 г. от Инспекцията са извършили 1194 проверки, в които са констатирали 4371 нарушения, съставени са 171 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 146 за общо 205 900 лв.

За миналата година са издадени 22 750 еднодневни трудови договора в земеделието, като по този показател Хасковска област вече е на второ място в страната след Пловдив и изпреварвайки Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Антоний
Антоний
24.01.2018 19:26 19:26

Най-редовно се изплащат заплатите в охранителната фирма ‘ММ“.Заплатите вървят с 7-8 месеца назад,пардон напред.

БУЛДОЗЕР
БУЛДОЗЕР
25.01.2018 0:03 0:03

АБ АД СЪЩО ВЪРВЯТ „НАПРЕД“ С ГОДИНИ ЗАПЛАТИТЕ.

Back to top button