Хасково

Приключиха ремонти в „Заря“, продължават с отоплителната инсталация и сцената

Прикючиха част от ремонтите в хасковското читалище „Заря“, съобщават от кметството.

Готова е рампата и е монтиран подемника за хора с увреждания, което осигурава достъпност до културната институция. Средствата са по проект „Осигуряване на достъпна архитектурна среда за културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания“ за 57 000 лв., изготвен от общината и реализиран от читалището.

30 000 лв. от общинския бюджет са вложени в обновяването на тоалетни в читалището, които не са ремонтирани основно от изграждането на сградата.

До края на седмицата ще бъде обявена общесвена поръчка за ремонт на отоплителна и вентилационна система на читалището за 214 000 лв. Предвижда се газификация на сградата, пълна подмяна на котелната и отоплителната инсталация, изграждане на вентилационна инсталация. Повече от 25 г. голямата зала на читалище „Заря“ не се отоплява през зимата, досега няма изградена система за охлаждане и вентилация.

Подписан е договора по програма Трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020, по проект за обновяване на осветителната и озвучителна инсталация в читалище „Заря“. Със 700 000 лв. по този проект ще се ремонтира и сцената на читалището. Към момента се изготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за това обновяване. Сега осветлението е от преди около 60 г.

Предстои и ремонт на покрива на читалището, който ще бъде включен в обща обществена поръчка за текущи ремонти на общински сгради през тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читалище
читалище
24.01.2018 15:58 15:58

Толкова е хубаво, че чак не ми се вярва! Но явно се случва, макар и бавно

Back to top button