Хасково

Апелативният съд потвърди ареста за хасковлията, убил жена си

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 61-годишния Борислав Вълков, наложена му от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че окръжните магистрати оставиха Вълков в ареста, който е обвинен в убийството на 38-годишната Антония Тодорова. Той обаче обжалва пред пловдивския съд.

Според неговия адвокат не е правилен изводът на окръжния съд, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е обвинен.

„Деянието е било извършено в състояние на силно раздразнение, което е било предизвикано чрез насилие от пострадалата Тодорова. На второ място от събраните до този момент доказателства не може да се направи извод, че той е целял настъпването на смъртта й. Видно е, че тези пререкания между тях често са прераствали в по-сериозни сблъсъци и са почти ежедневие, но този път, вследствие на причиняване на телесна повреда, е настъпила по-късно смъртта на жената. Ето защо считам, че при вземане на мярката за неотклонение, трябва да бъдат съобразени с така събраните доказателства и да се има предвид освен това, че моят подзащитен има постоянен адрес, където живее, а също така считам, че няма опасност да извърши ново престъпление, с оглед на чистото му свидетелство за съдимост“, казва още неговият защитник.

Както Haskovo.info писа, убийството бе извършено на 12 януари, когато двамата с Антония се сбили, Борислав я ударил няколко пъти, като й нанесъл тежка телесна повреда – фрактура на черепа, от която жената починала.

Пловдивският апелативен съд прие за правилно и законосъобразно определението на Хасковския окръжен съд и го потвърди. Определението е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.01.2018 10:30 10:30

Защо арест а не куршум???????????

Back to top button