Хасково

Предаде се помагачът на арестувания в Хасково телефонен измамник

В ранния следобед днес се е предал помагачът на 41-годишния варненец, задържан по-рано при опит да извърши телефонна измама, съобщават от МВР.

Задържането на двамата е осъществено благодарение на подаден навреме сигнал и предприети бързи оперативни действия. Както Haskovo.info писа, вчера, при опит да извърши поредна измама, хасковските криминалисти задържаха варненеца. Малко преди това той позвънил на домашния телефон на възрастна жена, представил се за полицейски служител и действайки по сценария за „полицейска операция и съдействие за задържане на измамници“. Той започнал да увещава жертвата си да съдейства на органите на реда за залавянето на престъпници. За целта тя трябвало временно да им предадe наличните си пари и накити, които обещал, че веднага след операцията ще й бъдат върнати.

В разговора жената признала, че има 6800 лева, но усещайки колебание в гласа й, непознатият мъж продължил сценария с подробности около „заподозрения престъпник“ – изключително опасен, който можел да я открие и да я нападне. Последвало и разпореждането парите да бъдат хвърлени през терасата на жилището.

След като се окопитила, жената, която наскоро прочела разлепената на кооперацията листовка за видовете измами, осъзнала че е попаднала в подобна схема. Затова напъхала в плика вместо пари – торби, хвърлила ги през терасата, като междувременно сигнализирала в полицейското управление.

Последвали светкавични полицейски действия, в които се включили няколко екипа. Така в резултат на бързата реакция, в момент на вземането на „плячката“, криминалистите задържали 41-годишния варненец. Били предприети действия и по издирването на негов помагач, който днес сам се е предал в полицията. Двамата са направили самопризнания. По първоначални данни те са извършили и друга измама за 7000 лв. в Хасково. Съвместно с криминалисти на Стара Загора се изяснява и съпричастността на задържаните към други две аналогични престъпления на територията на Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ехо9
Ехо9
31.01.2018 22:47 22:47

Защо не плюете?
Едно браво да им бяхте казали на полицаите

Анонимен
Анонимен
02.02.2018 9:57 9:57

Не трийте коментарите глупци,щото и на вас да ви еба майката…

Анонимен
Анонимен
02.02.2018 10:19 10:19
Отговор до  Анонимен

Малоумник

Back to top button