Спорт

За пръв път Хасково приема международен турнир по художествена гимнастика

За пръв път Хасково ще е домакин на международен турнир по художествена гимнастика.

Състезанието се организира от хасковския клуб „Аида“ с президент Яна Михайлова и със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Надпреварата ще носи името „Кралица на Аида“ и ще се проведе от 13 до 15 юли в спортна зала „Дружба“.

Аида

Очакват се гимнастички от най-добрите български клубове и от още поне 5 държави – Черна гора, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина и Румъния. Амбициите на Яна Михайлова са турнирът да стане традиционен.

Аида

От клуба търсят 12 000 лв. за закупуването на професионален италиански килим за художествена гимнастика, на който да се проведе турнира. За изработването му ще са необходими 2 месеца. От „Аида“ канят фирми, които могат да помогнат, за да се получи един наистина качествен турнир.

Днес гимнастичките на „Аида“ показаха множеството си медали и купи, спечелени през миналата година. Първото състезание през 2018-а пък ще е през април в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button