Регион

Маратонът в защита на Пирин стартира от Свиленград

Националният маратон в защита на Пирин стартира в 9 часа от Свиленград.

Сборният пункт бе Старият мост на река Марица, където бе даден стартът, а финалът ще е на 8 февруари в столицата, когато ще бъде и поредният протест „Спаси Пирин. Спаси България“.

Маратон

Дузина аплодираха тримата бегачи, които дадоха началото на маратона. Инициаторът и участник в маратона Огнян Христонев заяви, че засега ще бягат до Хасково, където други ще поемат щафетата, но ако имат сили ще продължат с тях до Асеновград.

Както Haskovo.info писа, инициативата Run for Pirin ще премине през 10 български града, в които граждани протестират срещу промените в плана за управление на парка Пирин, като във всяко от населените места бегачите ще събират послания към управляващите във връзка с решението им за застрояване на планината. Маратонът е с дължина над 440 км.

Маратон

Щафетата е форма на протест срещу министерското решение за ново разширение на ски зоната в Банско, което предвижда разрешаване на застрояването в 48% от територията на Национален парк Пирин.

Всички граждани, които искат да подкрепят бегачите и да предадат своите послания към управляващите във връзка с разрешението за нови застроявания на планината могат да се срещнат с участниците в щафетата. На 2 февруари щафетата ще премине през Любимец, Харманли, с. Стойките, а пристигането в Хасково е около 18 часа на площад „Свобода“. В 7 часа на 3 февруари щафетата тръгва от Хасково към следващите градове по маршрута.

Маратон

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Питам само
Питам само
02.02.2018 22:24 22:24

Бе тия ЗЕплатените шо не побягат наобратно до Странджа да протестират пред тия дето я осякоха цялата.Или там никой не плаща.

Back to top button