Регион

Стопаджията, наръгал служителя на РИОСВ, арестуван след гонка

20-годишният крумовградчанин, който вчера наръга служител на РИОСВ-Хасково, е бил задържан след гонка край стамболовското село Силен, разкриха подробности от полицията.

Както Haskovo.info писа, екшънът се разиграл край Крумовград малко преди 16 часа. Нападателят от Крумовград бил взет на автостоп от 52-годишния служител на хасковската Екоинспекция. Когато шофьорът спрял край спирка „Студен кладенец“, стопаджията извадил нож и го наръгал в гърдите. Свалил го от джипа и избягал с него.

От полицията веднага са организирали заградителни и издирвателни действия, уведомени са съседни областни дирекции на МВР. На територията на Хасковска област са били изградени временни КПП. Автомобилът бил засечен от полицаи, които подали звукови и светлинни сигнали за спиране, но водачът не се подчинил. В района на село Силен униформените служители успели да блокират колата и принудително да я спрат.

Нападателят е бил предаден на полицаи от Крумовград и в 16 часа вчера е издаден заповед за задържането му за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, като за целта е употребена сила. Работата по случая продължава разследващ полицай под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Крумовград.

Пострадалият пък е настанен в болницата в Кърджали, като няма опасност за живота му. От РИОСВ съобщиха, че техният служител е охранител в резервата Вълчи дол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТТ
ТТ
02.02.2018 17:01 17:01

Не , неееее, не трябва за противозаконно отнемане на чуждо МПС като е употребена сила.Не така! Опит за убийство е по- вярно. Да се измъкне с условна присъда, така ли?

Back to top button