Регион

Близо 20 млн. лв. е бюджетът на Харманли

Бюджетът на община Харманли за 2018 г. е в размер на 19 830 961 лева, с близо 2 500 000 лв. повече от миналата година. Той бе приет с 20 гласа „за“, 3 – „против“, а четирима се въздържаха от общинския съвет.

Без промяна остава размерът на местните данъци и такси. Обхванати са най-важните приоритети за община Харманли и има реална възможност за надграждане на постигнатите резултати в различни сфери и дейности.

Със 765 000 лв. са увеличени средствата във функция „Образование“. С 10 000 лв. е увеличен финансовият ресурс, предвиден за „младежки дейности“. Субсидията, определена за подпомагане на спортните клубове в общината също бележи ръст и е в размер на 95 000лв. През 2018 г. са предвидени повече средства и за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми – 24 000 лв.

Проектът на строителната и инвестиционна програма на общината е в размер на 18 651 593 лв. Предвидени са инвестиции за подобряване на инфраструктурата, както в града, така и по населените места в общината. Близо 460 000 лв. се насочват за селата, а както вече е известно с над 6 000 000 лв. ще бъдат ремонтирани и реконструирани пътища от общинската пътна мрежа.

Чрез одобрени проекти на община Харманли ще бъде направен ремонт на сградата на Историческия музей в Харманли, ще се изгради Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните родители „Надежда“, ще се закупи ново медицинско оборудване и специализиран автомобил за нуждите на МБАЛ Харманли. Отново чрез одобрени проектни предложения, финансови средства са привлечени за рехабилитация и ремонт на основни улици в града.

Със средства, отпуснати от държавния бюджет ще бъде направен ремонт и реконструкция на част от ВиК мрежата в града.

По думите на кмета Мария Киркова, бюджет 2018 на община Харманли е напълно реалистичен и изпълним.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button