Регион

Спряха кола с 30 домашни любимци за Германия

Кола, натоварена с 30 домашни любимци – кучета и котки, е била спряна от Българската агенция по безопасност на храните.

Животните са отглеждани в частни домове на граждани и приюти в София, Несебър, Варна, Хасково и пътуващи до Германия. При проверката е установено, че животните нямат или е направена, но не в срок регистрация в националната база данни. Отделно 99% от животните не са собственост на лицата – германски граждани „осиновители“, съгласно декларациите, придружаващи животните, а са все още собственост на приюти или частни лица (български граждани) с адрес в България.

Данните по паспортите и декларациите не кореспондират с данните в националната база данни, която отразява и гарантира произхода и здравния статус на животните.

В България като държава членка на Европейския съюз се изпълняват всички действащи законодателни актове на ЕС, приложими за движение на домашни любимци от и извън територията на ЕС.

При информация за бъдещи подобни случаи БАБХ апелира гражданите да подават сигнали и да подпомагат съответните компетенти власти за спиране на незаконно движение или търговия с животни, за опазване здравето на животните и за хуманното отношение към тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Животнолюбец
Животнолюбец
06.02.2018 15:41 15:41

Аман от тоя БАБХ!!! Някой е решил да вземе уличните ни кучета и котки и те го спрели…. ам да си ги вземат у тях бе! Хората уредили осиновяването в Германия у тръгнали да ги изнасят …. не щат пари не щат нищо! И хоп БАБХ…ма не били регистрирани ма не били в срок ! АААА Безумие

John
John
07.02.2018 9:27 9:27

бойка пак хванал бус с бежанци!

Back to top button