Хасково

Окръжният съд отложи с 5 г. наказанието за майката, убила детето си

Хасковският окръжен съд измени присъдата от 2 г. затвор, наложена от Димитровградския районен съд на Невена Тенева за убийството на новороденото й дете в село Сталево.

Хасковските магистрати отложиха изпълнението на наложеното й наказание за изпитателен срок от 5 г.

Haskovo.info припомня, че убйството бе разкрито на 27 януари 2016 г. До полицията бе подаден сигнал със съмнение, че майката на две момченца е родила за трети път и е убила бебето си. Първоначално Невена отричала изобщо да е раждала. На път към Хасково за медицински преглед тя направила самопризнания. Родила момиченце в стаята, където са спели другите й две деца, изнесла голото бебе на студа и щом кърмачето починало, телцето му било сложено в чувал от родителката му. Жената захвърлила вързопа зад къщата.

След като димитровградският съд й наложи ефективно наказание – 2 г. „лишаване от свобода“, Невена обжалва пред хасковския съд. Според нейния адвокат, така ще бъдат наказани и двте й деца, а предвид заболяванията й от диабет, гуша и хипертония, тя може да не оцелее в затвора. Защитата настояваше за пробация или условна присъда. Подсъдимата пък заяви, че бял ден не е видяла и че не иска в затвора, а желае да гледа децата си и да работи.

Отказът на районния съд да отложи изпълнението на наказанието е неправилен, счетоха окръжните съдии. Действително подсъдимата има още две деца, понастоящем настанени в приемно семейство, но по свидетелски показания се установява, че се е стигнало до сближаване и ново изграждане на връзката родител-дете. Тя е трудово ангажирана и е сменила жилището на родителите си с друго – в Димитровград, което дава основание да се приеме, че и без ефективното изтърпяване на определеното наказание най-вече личната превенция ще бъде постигната, се казва в решението на съда.

Решението на Хасковския окръжен съд е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.02.2018 10:47 10:47

Какво значи отложи като те направо са отменили ефективната присъда с условна със срок на изпитание пет години!!!!!!!!Трябваше да и дадат доживотна!!!!!!!!1!

123
123
08.02.2018 11:47 11:47

Значи за убийство на дете- условна присъда! Браво бг правосъдие!

Back to top button