Хасково

Търсят фирма за ремонт на монумента на Богородица за 48 000 лв.

Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонта на монумента на Света Богородица.

Ремонтът включва анкериране на каменната облицовка – съществуваща и новоизпълнена по стените, възстановяването й в участъците, където тя липсва, почистване на фуги на съществуваща облицовка и ново фугиране.

Haskovo.info припомня, че параклисът под монумента е затворен от няколко месеца, заради падащата каменна облицовка. Прогнозната стойност на поръчката е 48 127 лв. без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 13 март.

Както Haskovo.info писа, има получени оферти от Петър Александров (син на автора на статуята, притежаващ авторските права) за цялостно обследване, почистване и фугиране на монумента за 25 946 лв., така също за хидрофобизацията на фигурата за 14 560 лв. Двете дейности са наложителни според скулптура и строителните специалисти, защото в момента през фигурата преминава вода, която се стича в параклиса в основата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.02.2018 11:26 11:26

Гербаджийските мърши поломиха всичко в тоя град и нарочно са оставили Богородица да се самосрути щото ги е яд и от злоба пикаят газ

Back to top button