Любопитно

Ивайловград празнува с чудотворната икона Света Богородица Всецарица

Лично Знеполският епископ Арсений отслужи празнична литургия в храм „Свето Преображение Господне“ по повод Деня на Ивайловград – 14 февруари, съобщават от областна администрация.

Днес в съослужение със свещеници от Пловдивската митрополия и местни духовни водачи негово преосвещенство Арсений благослови всички жители и гости на Ивайловград. Стотици измолиха милост и здраве от Божията майка, а епископ Арсений благодари на миряните за вярата и силата, с която се грижат за своя град. Според вярващите, чудото днес се случи, защото веднага след молитвата в църквата, проливният дъжд спря, изгря слънце и отложеното, заради лошото време литийно шествие, се състоя.

Следвайки светинята – иконата на Света Богородица „Всецарица“, всички ивайловградчани се обединиха в шествието, водени от православните хоругви и празнична музика. Благословени и вдъхновени хората се включиха в празничната молитва на централния градски площад.

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова поздрави своите съграждани и им благодари за трудолюбието, всеотдайността и вярата в Ивайловград. В ритуала по зарязване на лозята се включиха Знеполският епископ Арсений, заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова, кметът Диана Овчарова и местни лозари.

По традиция бяха връчени награди за най-добрите винари. Празникът на Ивайловград продължи с празнично хора и много веселие в духа на българските традиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.02.2018 7:42 7:42

Поповете не знаят втората Божия заповед.
ВТОРА БОЖИЯ ЗАПОВЕД

Втора Божия заповед „Не си прави кумир и никакво изображение на онова,
що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във
водата под земята; не им се кланяй и не им служи“
(Изх.20:4-5)

Back to top button