Хасково

Съдът ще се произнесе в срок за парите за спорта и културата в Хасково

Хасковският административен съд ще се произнесе в срок по оспорваното от кмета Добри Беливанов решение на общинския съвет за гласуваните 176 000 лева за детско-юношеския спорт и културата в Хасково.

Отделно, на страните бе дадена възможност до седмица да представят писмени становища.

Вместо председателят на общинския съвет Таня Захариева, която е в отпуск, на днешното заседание се яви упълномощеният адвокат Зоя Зарчева. След пледоарията си тя представи и писмено становище от Захариева.

Преди това бе приета назначената от предходното заседание експертиза на вещо лице, относно това как е протекла процедурата за гласуване на въпросното решение на местния парламент. Подробни показания като свидетел даде главният специалист по информационно обслужване в общинския съвет Магдалена Петрова.

Съдът прие като доказателство по делото и представеният от юриста на кметството доклад от Агенция „Държавна финансова инспекция“, според който имало редица нарушения. Според представителя на общината не е имало поименно гласуване и така гражданите не могат да видят как са гласували техните избраници.

Според адвокат Зарчева няма нарушение на материалния закон и административно-правния закон, защото електронното гласуване в общинския съвет винаги е поименно.

Haskovo.info припомня, че по-рано кметът обжалва предварителното изпълнение на решението на общинския съвет, което бе последователно отхвърлено от Хасковсковския административен съд и Върховния административен съд. В края на 2017 г. общинските съветници приеха спортът и културата да бъдат подпомогнати със 176 000 лв., като парите са от поръчката за изграждане на видеонаблюдението в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button