Регион

Хванаха ментета на автопазара в Димитровград и 46 000 цигари

Ментета са иззели димитровградските и хасковските полицаи.

През уикенда от автопазара в Димитровград и от лек автомобил в Хасково са открити общо 1230 артикула, носещи логото на защитени търговски марки, за които собствениците им не са представили разрешителни от правопритежателите на запазените марки.

Цигари и тютюн без бандерол пък иззеха през почивните дни полицаи от управленията в Хасково, Димитровград и Харманли. При проверки на домове и леки автомобили са иззети общо 46 278 цигари и 5,7 кг. нарязан тютюн, предаден от собствениците си с протоколи. Съставени са им актове.

Полицаите предупреждават гражданите, закупуващи контрабандни тютюневи изделия, че липсата на контрол при производството, съхранение и разпространението им е реална заплаха за здравето им. Незаконната търговия стимулира организираната престъпност, лишава държавата от данъчни приходи, създава риск за потребителите, поощрява тютюнопушенето сред младите хора и вреди на законните търговци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button