Любопитно

„Пътят на художника“ минава през Хасково

В Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково се открива изложбата „Пътят на художника“.

Фотосите и живописните платна в пътуващата експозиция са създадени по време на пленери в района на Ивайловград и село Чамлъджа във вилаета Одрин. 8 художници и 6 фотографи се представят с картини и снимки на исторически забележителности като вила Армира, Астеренския мост край Ивайловград, джамията Фатих в град Енез.

Творбите са вдъхновени и от местни митове и легенди, народни празници, пъстротата на български и турски национални носии, красиви гледки край язовир Ивайловград и езерото Гала, над което преминава пътят на прелетните птици.

Пътуващата изложба идва в Хасково от София, където представи културното, историческо и природно наследство в районите на община Ивайловград и кметство Чамлъджа на 35-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“. Преди това експозицията бе показана в Истанбул и Одрин.

Следващата спирка на галерията на колела е Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button