Спорт

12 румънски деца ще гостуват на младежкия бридж лагер в Любимец

Над 80 деца от цялата страна са заявили участието си в младежкия бридж лагер, който тази година ще се проведе в Любимец.

Форумът се провежда за осма поредна година, като за пръв път, през 2018-а ще има и международно участие. Гости ще бъдат 12 ученици с техните ръководители на група и треньори от румънския град Алба Юлия. Два двойкови и един отборен турнир ще се проведат в четирите дни от 2 до 5 март включително. В рамките на бридж-лагера ще се проведе и четвъртото поред Републиканско училищно първенство. Хасково беше шампион през 2016-а, вице шампион през 2017-а, а тази година ще бъде представен от една ученическа двойка.

Бридж

В лагера участват ученици от 12 до 19 г. Двата двойкови турнира ще бъдат съответно за начинаещи и напреднали, за да може силите на участниците на старта да са максимално изравнени. На Националния празник 3 март децата ще посетят церемонията на площада в Любимец. Община Любимец е домакин и съорганизатор на детския бридж празник, заедно с Българската бридж федерация. Провеждането на лагера става възможно благодарение на финансовата и логистична подкрепа на Колю Видев, бизнесмен, състезател и лидер на бридж-движението в Любимец и Свиленград.

Освен състезанията ще има теоретични занимания и анализ на изиграните раздавания в състезанията. Децата ще разгледат местни забележителности като Тракийската гробница край Мезек, Стария мост на Свиленград и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button