Хасково

100 платиха данъци и осигуровки чрез ПОС терминалите в НАП в Хасково

27 000 лв. данъци и осигуровки внесоха общо първите 100 клиенти на офиса на НАП в Хасково, ползвали най-новата услуга на Агенцията – плащане чрез ПОС.

Безплатните картови плащания станаха възможни през февруари. От офиса на НАП в Хасково напомнят, че клиентите на администрацията, които притежават банкови карти, могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция.

Това може да стане по два начина. Първият, най-лесен, е чрез услугата на НАП, която е достъпна чрез портала за електронни услуги на Агенцията. Тя функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП.

В Хасково те са шест на брой. Пет са монтирани в сградата на пл. „Свобода“ 2. Едно устройство има в сградата на бул. „България“ 152 при публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.
Освен, че са безплатни, другото предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, е че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

От НАП обръщат внимание обаче, че когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, което отнема повече време.

Към момента безплатните преводи са достъпни за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button