Любопитно

Откриват екопътеката „Цар Иван Асен II“

По повод 788 г. от Клокотнишката битка Туристически информационен център и Туристическо дружество „Аида“ ще открият екопътека „Цар Иван Асен II“.

Събитието ще се състои на 9 март от 11 ч., на главната улица, преди завоя за хотел „Дружба“.

След като през 2017 година бяха направени първите стъпки по маркиране на пътеката, днес тя е вече завършена и по нея са поставени насочващи и информационни табели. Пътеката води до мястото на Клокотнишката битка (9 март 1230 г.), при която цар Иван Асен II побеждава войските на епирския владетел Теодор Комнин.

Екопътека „Цар Иван Асен II“ е с дължина 5100 м и се изминава за около час. Нейната начална точка е с 240 метра надморска височина, а крайната с 215 метра надморска височина. В първата си половина преминава през гориста местност, а във втората е открита. Релефът е равнинен, като във втората част има леко спускане и качване.

Пътеката е съвместна инициатива на ОП „Туристически информационен център“ и Туристическо дружество „Аида“, и е изградена със съдействието на Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
стар планинар
стар планинар
08.03.2018 19:06 19:06

Ъммм… А началото на пътеката къде се намира?

Ник
Ник
09.03.2018 12:32 12:32

Явно на мястото за откриване – преди завоя за хотел Дружба.

Back to top button