Любопитно

75-годишнината на Отечествения съюз отбелязаха в Хасково

С тематична конференция в читалище „Заря“ в Хасково бе отбелязана 75-годишнината на Отечествения съюз в България – приемник на Отечествения фронт.

ПразникПрисъстваха представители на организацията от Димитровград, Свиленград, Ивайловград, Любимец и други общини в региона.

Д-р Виолета Костава, главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково, очерта дългия и сложен път на ОФ, зародил се като политическа коалиция през 1943 г. и превърнал се в самостоятелна обществено-политическа организация, която през 1990 г. се преименува на Отечествен съюз.

Председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов припомни различни етапи от развитието на организацията, в която се родиха структури и движения, част от гражданското общество в България. Той връчи отличия на дългогодишния координатор на Отечествения съюз в област Хасково Маргарита Минчева и на други активни деятели, както и на културни институции в региона – партньори на организацията.

Празник

Популярният народен певец Тодор Кожухаров и дамската вокална формация „Фолклорна дъга“ при читалище „Проф. Асен Златаров“ с ръководител Донка Кожухарова изнесоха кратка концертна програма.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button