Любопитно

Млади историци взеха награди на национална конференция

Магдалена Райкова от СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград получи първа награда във възрастова група 8-12 клас на националната ученическа конференция в Кърджали, посветена на 140-годишнината от освобождението на България.

Гимназистката с научен ръководител Милена Димова се представи с доклад „Капитан Петко Войвода – защитникът на Родопите“.

Първа награда заслужиха също Божидара Атанасова, Габриела Илиева и Мима Митева от ОУ „Иван Вазов“ в Симеоновград с научен ръководител Дияна Петкова. Те участваха с презентацията „140 години от освобождението на Симеоновград от турско робство“.

Мащабното събитие се провежда за четвърта поредна година и събира млади хора с интерес към историята от цялата страна. Организатор е СУ ”П. Р. Славейков” в Кърджали. Участие взеха над 80 ученици от 5 до 12 клас, които представиха на журито 37 доклада, 17 есета и 31 презентации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button