Любопитно

Гимназията по туризъм с втория „Най-добър млад готвач“ в Южна България

Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха със сребърен медал от регионалния етап на Националното състезание по професии в Ямбол.

От 9 до 11 март ученици от 17 професионални гимназии от Южна България премериха умения и знания в състезанието за най-добър в професията – готвач, сервитьор, барман и сладкар. Отборът на „Александър Паскалев“ се представи от Мая Генева, Иванка Георгиева, Таня Стоилова и Мария Асенова от 11 клас с ръководители Атанаска Панайотова, Тодор Колев, Николай Славов и Сашка Чавдарова. Оспорваната надпревара бе оценявана от авторитетно жури – най-добрите професионалисти в съответните области.

ГимназияСребърният медал в категорията „Най-добър млад готвач“ донесе Мая Генева с изискано тристепенно меню, приготвено чрез използване на иновативна техника, високо оценено от журито.

С много доброто си представяне Иванка Георгиева се класира в категорията „Най-добър млад барман“. Сръчната състезателка в рамките на 7 минути приготви безалкохолни коктейли и показа изключителна точност и прецизност в новия регламент за „Разливане без мярка“.

Двете състезателки ще представят училището на Националното състезание по професии във Варна и Пловдив през месец април.

Сладката дисциплина „Най-добър млад сладкар“ беше поверена на Мария Асенова, която приготви вкусните „Френски брьош“ и „Чийз кейк“ с маскарпоне и горски плодове. Тя се класира на четвърто място и само една точка я раздели от медал.

Достойно се представи и състезателката Таня Стоилова в категория „Най-добър млад сервитьор“. Тя показа умения в сервирането на храна и декантирането на подходящо вино.

Председателят на журито – шеф Димитров, поздрави директора на Професионалната гимназия по туризъм Пенка Георгиева за отлично представилите се ученици и пожела успех на Националното състезание през месец април.

Състезанията по професии, организирани от МОН, са най-високият форум, на който учениците от професионалните гимназии показват своите възможности, творчество, креативност, обменят идеи, създават запознанства и приятелства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button