Любопитно

Тракийци показват кулинарни книги от дядо Славейков до днес

Изложба „Кулинарни книги от П. Р. Славейков до наши дни“ откри читалище „Тракия 2008“, което тази година навършва 10 години от основаването си.

Интересната експозиция съдържа най-различни кулинарни рецепти, събрани в тетрадки и разнообразни сборници, най-старият от които е от 1925 г. На централно място е поставена преиздадената книга с рецепти на дядо Славейков, излязла в Цариград през 1870 г. – първата кулинарна книга в България. Подредени са книги от Пенка Чолчева, български кулинар и журналист, сложила през 1921 г. началото на „Вестник на жената“.

Тракийци

Всички тези книги и тефтери от личните ни библиотеки ни напомнят с какво сме израснали, какво сме похапвали преди да научим вкуса на нови продукти в днешната българската трапеза. Нека да не забравяме онези стари български вкусове, които отварят в съзнанието ни вратите на миналото, на мамините и бабините гозби, които са незаменими, казаха организаторите.

Пред дошлите на изложбата те представиха и интересни факти от необятния свят на кулинарията, в който винаги ще важи правилото „апетитът идва с яденето“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тракиец
Тракиец
16.03.2018 1:22 1:22

БРАВО ! ВИЕ НИ ВЪРНАХТЕ СПОМЕНИТЕ ЗА МИНАЛОТО И ХУБАВИТЕ БЪЛГАРСКИ КНИГИ ! ДАВАЙТЕ ВИНАГИ ВЪВ СЪЩИЯТ ДУХ ! СУПЕР СТЕ ! ОБИЧАМЕ ВИ ….

Back to top button