Хасково

Новата камера на КАТ вече снима нарушители в Хасково

Въпреки че още е в тестови режим, новата камера снима нарушители и ако кадрите са качествени, шофьорите ще бъдат санкционирани, съобщиха за Haskovo.info от КАТ – Хасково.

Камерата е изключително модерна, разполага със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Тя може да установява по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността й позволява да следи за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Камера

Работата с новата система е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките – разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител.

След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория, паметта на устройствата се свърза директно с вътрешната мрежа на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.03.2018 12:58 12:58

Пара патъртасъ…

БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
16.03.2018 20:01 20:01

Всички гледат да вземат…
Никой не гледа да дава,пародия на държава…

опа
опа
22.03.2018 14:52 14:52

функционалността и позволявала да снима в двете посоки на движение…. а това дали закона го позволява, Не е Важно!!!

Back to top button