Любопитно

Община Хасково не е сключила договор за сътрудничество за рокфеста

Община Хасково към настоящия момент не е сключила договор за сътрудничество за организацията на „Хасково Рок фест“ 2018, съобщават от кметството.

Припомняме, че снощи от групата „Джон Стил“ изпратиха позиция до медиите, в която съобщават, че няма да участват в организацията на рокфеста. Като причина за отказа си рокаджиите посочват липсата на интерес от страна на общинските чиновници феста. „Не можем да бъдем партньори на администрация, която не желае дори да говори с нас. Разочарованието ни не е от Хасково и феновете на рок музиката, а от апатичните чиновници“, се казва още в позицията на групата.

От общината посочват, че предложението за включване на „Хасково Рок фест“ в календара на Община Хасково е на бившия зам.—кмет Милена Трендафилова, която е отговаряла за организацията на феста. В предходните две издания на „Хасково Рок фест“ общината е имала изключително добро сътрудничество с група „Джон Стил“ и се надявам то да продължи и през настоящата година, каза Златка Караджова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“.

Получено е предложение от Красимир Димитров в качеството му на представител на рок група „Джон Стил“. В него се предлага съдействие за организирането на „Хасково Рок фест“ 2018 година. Според предложението за реализацията на фестивала ще са необходими средства за озвучаване, сценично осветление, реклама, хонорари на групите, нощувки на участниците, които не са от Хасково в размер на 15 000 лева. Освен това в предложението има изброени списъци с групи, на някои от които са отбелязани, че хонорарите им не са включени в посоченият бюджет от 15 000 лева.

Общински съвет Хасково утвърди Културен календар на общината за 2018 година. За Рокфест са предвидени 10 000 лева.

В ход е организацията на събитието от служителите от отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“.

Всички групи, които желаят да участват във феста на 29 и 30 юни 2018 г. могат да подават своите оферти на culture1_haskovo@abv.bg или на karadjova@haskovo.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рок
Рок
19.03.2018 13:32 13:32

И не трябва да сключва! От къде на къде няква си частна група ще се прави на организатор?! И за тях пари. Всеки гледа да се закачи да цоцка пари! Отразяха ги и ревнаха.
Поканете български групи! Подкрепете ги! Стига сте пръскали пари за мухлясали чужди звезди, на които наборите са измрели.

Анонимен
Анонимен
19.03.2018 14:28 14:28

В Хасково няма публика за рок фест – показа го предишното издание на рок феста, което събра едва 50 души. Освен това се изисква много сериозна организация на такова събитие, която се прави поне една година предварително, ако искат да е нещо наистина стойностно, а не отбиване на номера с 3 групи на кръст. А цитираните 15000 лева едва ли ще стигнат, само озвучаването ще е толкова. Въобще в тая община не знаят какво правят. На тях им дай дребни изложбички, рязане на лентички, менчета, повтарящи се до втръсване еднотипни и скучни прояви. Не са дорасли, а и нямат капацитет за мащабни прояви с размах. Пък и тоя кмет е толкова умрял, че едва ли ще се напъни да направи
нещо истинско в Хасково.

Джинджър
Джинджър
19.03.2018 14:31 14:31

Рок фест се прави с много пари. Що не поканите група, която е актуална и днес. Не някъв си Дъги Уйот известне с една песен ама само за вече старите рокаджии. Само , че за да поканите актуална група си трябват пари. Пък общински съвет като е гласувал 10 000 лева…Ще подрънкат разни групички за самочувствие. И без това е ясно, че в Хасково публика за рок фест няма.

Рок4е
Рок4е
19.03.2018 14:36 14:36

Точно така. спрете им парите на тези Джон де да знам кои си. Взеха се за много големи. Че кой ги познава тях. Иван Сталев и компания. Няма нужда да им пълните гушите. Поръчайте осветление и озвучаване и нека е открита сцена, нека се даде възможност на „по-малки“ групи да се представят. Един подобен фест ще е струхотен опит за тях и възможност да се представят пред публика.
Да добре ще е да има български изпълнители от утвърдените. По-добре Сигнал или ФСБ или други подобни пред Дуги Уайт. Той го мързеше да пее миналата година. Не можах да позная емблематични песни….

на Рок4ето бабината
на Рок4ето бабината
20.03.2018 12:46 12:46
Отговор до  Рок4е

Абе, разбирача, ти брои ли колко групи бяха и колко от тях бяха хасковски? Не ми стана ясно, Дуги ти е ниска летва ли? Интересно като са ти толкова големи претенциите за колко концерта си си купил билетче и щеше ли да имаш друга възможност да хейтиш изпълнител от този ранг дето в цял свят върти турнета, само хасковските претенции не може да покрие..

Онзи
Онзи
19.03.2018 17:09 17:09

Нищо не разбиращи,чалгари, по-добре не коментирайте, като не разбирате.Джон Стийл са българи, ама кой да знае като се слуша само чалга от коментиращите по-горе.

иван
иван
20.03.2018 9:44 9:44

За Хасково само чалга и Веселин Маринов :) Не са дорасли за рок. Гладките мозъци имат нужда от лесно смилаема култура – щракане с пръсти и мятане на гюбеци само :)

по-по-найчо
по-по-найчо
20.03.2018 11:18 11:18

ма тука експерт до експерт акъл да дава и махна да намира.. големи капацитети сте бре.. затова в тоя град нищо не вирее.. ей такива многознаещи активисти го задушават още преди да покълне. заслужавате си чалгата ама не тая в музиката, а в която живеете..

Back to top button