Хасково

Директорките на детските градини чакат указания за облекчението

Директорките на хасковските детски градини се събраха в общината на работна среща. Те споделиха, че са били поканени от хуманитарната дирекция.

В крайна сметка от общината съобщиха, че срещата се отлага. Не стана ясно защо. Директорките споделиха пред медиите, че сред темите, които е трябвало да се обсъдят е облекчението от 1 лв. на ден.

Няколко от директорките споделиха, че решението на общинския съвет не е достатъчно ясно. По тази причина те са пуснали докладни за тълкуване на решението. Чака се отговор от общината и общинския съвет.

Всички директорки заявиха, че имат декларации, с които родителите да посочат своя адрес в Хасково. Това е условие, за да се ползва облекчението. В някои градини обаче няма никакъв интерес от страна на родителите, а в други са подадени десетина декларации.

Директорките заявиха, че не са против облекчението. Те очакват до края на март да им кажат как точно да таксуват децата.

Среща

Haskovo.info припомня, че кметът Добри Беливанов обжалва пред Апелативна прокуратура – Пловдив отказа на Хасковската окръжна прокуратура да изготви протест до Административния съд срещу решение на общинския съвет за въвеждане на облекчението. Според градоначалника решението е незаконосъобразно. От окръжна прокуратура счетоха, че няма основание за оспорване на законността на актовете на общинския съвет.

В същото време председателят на общинския съвет Таня Захариева вече подаде молба до Хасковския административен съд да задължи кмета да изпълни влязло в сила решение на местния парламент. Отделно тя подаде сигнал до Хасковската окръжна прокуратура за неоснователното бездействие на кмета във връзка с неизпълнението му на същото решение на общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Яваааааааа
Яваааааааа
19.03.2018 16:27 16:27

Голям гелпуш!

Бадемеца
Бадемеца
19.03.2018 20:21 20:21
Отговор до  Яваааааааа

Ти какво очакваш от ГЕРБ? Умишлено го правят или им е толкова акъла. Целта е да създават хаос. Хората да са против това управление на общината. И всъщност това е облекчение просто трябва да се прилага.. не да се търсят още заповеди. Има промяна и тя се прилага безусловно. Въпросът е как? Аз ако съм ще им взема както го разбирам+ 25 лева постоянна такса и лев на ден. Пък каквото това. Да приемат тези декларации директорите, ама нали всеки месец??? Само декларация или за искам и документ за адрес от общината….има бая питания ама нека. Толкова са им юристите на общински съвет. По скоро са популисти. Друг е въпроса че ние нямаме градина в квартала

майка
майка
19.03.2018 16:32 16:32

Аз ви казвам че ще стане като парите за спорта. Много искали да ги дадат общинските съветници и обяснили на всички че ги дават и накрая уж кмета не ги дал…пък се оказа че наистина е незаконно. Съда го каза, не филанкишията. едни хора си играят с обикновенните хора. Кой не иска да му е по евтина градината на детето?! Няма такъв и се дразни ако някой се опитва да му обясни че е незаконно. Пак насторйване срещу кмета. ама тия директорки що не вземат по-ниската такса? Нали уж всичко е наред?. Не я вземат щото не е наред. Защото и те се питат как да изчислят

Кенанеца
Кенанеца
19.03.2018 16:49 16:49

Нали беше ясно госпожата предЦедател Захариевна каза -левче на ден! Тия къде спят защо не таксуват така децата- левче на ден. Явно не е съвсем така? Да дрънкаш глупости и да пишеш действащи наредби са мноого различни неща. Мирише ми на умисъл в тая работа. Нарочно се прави тоя“ гелпуш“ за да могат после да кажат ето тоя не ика да намаля таксите …Пак ПиАр акции безумни.

Дидо
Дидо
12.04.2020 14:43 14:43
Отговор до  Кенанеца

А какво е гелпуш?

Родител
Родител
19.03.2018 16:56 16:56

Хора,дайте да излезнат децата в лятна ваканция,а пък Септември ще му мислим ;)
Кучето си лае, керванът си върви.
Само празни приказки и обещания!

Гневна майка
Гневна майка
19.03.2018 17:40 17:40

кмета да спре да се оправдава с неясни решения а да намали таксите за градини защото ми писна да плащам по 75 лева за детска градина. За същите тия директорки които лъжат като махленски клюкарки. Точно Венета Тенчева каза че няма да приема декларации в нейната детска градина и тя нямала да събира по лев на ден . Точно тази директорка всяка сутрин крещи на майките и на децата защото така се плаши да не й истине мястото че е готова и на кмета всяка сутрин закуска да прави. Да не ми се оправдават. Криво ляво това решение е добро за нас родителите. Като има нещо недоизкусурено да го оправят. Не да ми се събират всеки месец да се правят на съветници и после хоп- кмета нищо не прави. Накарайте го да го направи бе.

Милена
Милена
19.03.2018 18:44 18:44

Колективен иск в съда за неправомерно събрани такси, които да се приспаднат от следващите дължими. Бюджетът, който е гласуван е за цялата 2018, а не от месец 03.2018. Директорките и кмета са длъжни да от началото на 2018 година, да предоставят информация и декларации на родителите, а не да се крият и да събират неправомерни такси.
Да се направи подписка и да се заведе колективен иск срещу община Хасково.

интересуваща се
интересуваща се
19.03.2018 19:48 19:48

На мен лично ми омръзна да гледам и слушам едни и същи хора вече над 10 и 15 год.Брех какво наследство от Тато ,то си е направо заразно.Как са се събрали партийните членове на полютбюро да решават нещо си,което хич не им било ясно.Много се надяаме ние майките,че след селското събрание да ВИ се е доизеснило.

Каунья
Каунья
20.03.2018 9:10 9:10

Всички ГЕРБЕРАСТИ В БЕЛЕНЕ!!!
БОЙКО ФУРАЖ НА БЕЛЕНСКИТЕ ПРАСЕТА!!!!ДЕБЕЛАКА ПРОСТ!!!

МАМА ВИ.......
МАМА ВИ.......
20.03.2018 9:33 9:33

Да го туря в г.зовете на всички ГЕРБЕРАСТИ!!!Бойко да духа рязания К.Р на Ердоган!!!

Back to top button