Регион

Липса на 1200 кг. тютюн за наргиле разкриха на Капитан Андреево

Отклоняване от митнически режим „Транзит“ на 1200 кг. тютюн за наргиле на стойност около 600 000 лв. разкриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Акцизната стока е превозвал по документи товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на трасе „Изход товарни автомобили“, управляван от латвийски гражданин. Шофьорът на камиона е декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг. тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг., както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митничарите откриват индикации за несъответствие на съдържанието с декларираните стоки. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители установяват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле. Тоест тютюнът за наргиле е отклонен от митнически режим „Транзит“.

Срещу шофьора на камиона – латвийски гражданин, с инициали К. К., е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button