Хасково

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на хора през границата

Под наблюдението на Специализираната прокуратура на 17 март, служители на ГДБОП и териториалните й служби в Хасково, Кърджали и София са провели специализирана полицейска операция, съобщават от МВР.

Целта й е била неутрализиране на организирана престъпна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното пребиваване у нас. В хода на действията по разследването са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, парични суми и други вещи и предмети, имащи отношение към документирането на престъпната дейност на групата.

Задържани са 18 души. На седем от тях – български, турски и сирийски граждани, са повдигнати обвинения. На петима от обвиняемите е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на други двама – мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по документирането и доказването на престъпната дейност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hasan
Hasan
21.03.2018 15:11 15:11

Kioravia mangal zadarjahteli go i tol e v igrata vasko kioravia kradeza

Back to top button